[02] Zablokowany tylni pas bezpieczeństwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bastekp1980
    Classic
    • 2012
    • 15

pas przedni belka, zderzak, grill wszystko po fl i będzie wtedy pasować
  • Luk@s
    Ambiente
    • 2010
    • 212

Żona próbowała zapiąć fotelik dla dzieciaka szwagierki i powyciągnięciu pas się zablokował - można się jakoś tam dostać i spróbować to odblokować ?

pozd
    service by Auto Tar

Komentarz

• locaj85
      Rider
      • 2009
      • 482

złóż oparcie i sprawdź czasem blokuje się mechanizm, który jest zależny od kąta nachylenia oparcia

Komentarz

• Wojtas_Poznań
        RS
        • 2010
        • 2822

może zbyt gwałtownie pociągnęła za ten pas i się zblokował ? :idea: kiedyś w innym aucie też mi się tak udało zblokować za cholerkę nie chciał się ruszyć.... po jakimś czasie sam odpuścił na szczęście
        SPOT Poznań:
        .....
        ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• borek24
          Classic
          • 2006
          • 21

Witam. Mam podobny problem mianowicie mam zablokowany środkowy pas trójpunktowy. Jest wątek na forum dotyczącu octavi I ale ja w swojej nie mogę znależć jakiejś zapadki, która by mogła odblokować pas. Jest on natomiast już tak bardzo napięty, że gdy opuszcze całe oparcie to bardzo ciężko je złożyć na swoje miejsce. Musiałem zdemontować plastik z góry tam gdzie pas wchodzi bo już prawie pękł. Może ktoś miał podobny problem. Czy czeka mnie rozbebeszanie całego oparcia?

Już sobie poradziłem. Musiałem wyjąć całe tylnie oparcie i odkręcić pas i udało się odblokować.
          Octavia II 1.9 TDI BJB 2005r. 110,8KM/297,6Nm @ 137,8KM/346,2Nm ICK Tuning

Komentarz

Pracuję...